Review Garmin Fenix ​​7: Măreția are un preț

Recenzie Garmin Fenix ​​7: Măreția are un preț

Fenix ​​7 alimentat cu energie solară de la Garmin este un upgrade frumos față de Fenix ​​6, dar asta nu înseamnă că ar trebui să schimbi vechiul ceas.

Mult așteptata serie Garmin Fenix ​​7 este aici și alertă spoiler: e bine. Foarte bun. Dar măreția are un preț și există câțiva factori cu gama din acest an care te-ar putea face să cumperi un dispozitiv față de altul sau să te ții de dispozitivul Fenix ​​din generația anterioară. Vă vom prezenta toate dezavantajele seriei și multe altele, în recenzia noastră Garmin Fenix ​​7.

Despre această recenzie Garmin Fenix ​​7: Am folosit ediția Garmin Fenix ​​7 Sapphire Solar timp de 10  zile, rulând versiunea software 5.35. A fost conectat la Google Pixel 6 pe tot parcursul perioadei de testare. Unitatea de revizuire Garmin Fenix ​​7 a fost furnizată Autorității Android de către Garmin.

Ce trebuie să știți despre Garmin Fenix ​​7

Linia de ceasuri multisport de top de la Garmin a revenit cu mai multe opțiuni de dimensiune și o mulțime de upgrade-uri hardware. Totuși, lucrurile stau diferit de data asta. Există mai multe modele solare decât erau disponibile pe Fenix ​​6. Toate dispozitivele Fenix ​​7 vin acum cu ecrane tactile – o premieră pentru serie. Există chiar și o lanternă încorporată în Fenix ​​7X care vă va lumina drumul pe străzile întunecate.

Odată cu lansarea lui Fenix ​​7, Garmin a lansat Epix (Gen 2). Acesta este un dispozitiv Fenix ​​7 cu un afișaj AMOLED de înaltă rezoluție. Mulți oameni au cerut un astfel de dispozitiv de ani de zile. Vom acoperi asta în următoarea noastră recenzie Garmin Epix, dar deocamdată ne vom menține să vorbim despre îmbunătățirile Fenix ​​7.

Ceasurile Garmin se confruntă cu concurența în principal din partea Coros și Suunto. Vertix 2 de la Coros are multe dintre aceleași caracteristici ca și seria Fenix ​​7, deși fără încărcare solară. Testele și adevăratele 9 Peak și 9 Baro de la Suunto sunt, de asemenea, ceasuri multisport cuprinzătoare, cu prețuri mult mai mici.

Linia Fenix ​​7 este disponibilă în trei dimensiuni – Fenix ​​7S (mic), Fenix ​​7 (mare) și Fenix ​​7X (extra mare). Toate cele trei modele sunt disponibile cu capacități de încărcare solară, dar, în cele din urmă, preferința dvs. de dimensiune va fi unul dintre cei mai mari factori în ceea ce vă va plăti. Fiecare model este disponibil în mai multe culori, toate pe care le puteți vedea pe Garmin.com .

Design: touchscreen pentru prima dată

Seria Garmin Fenix ​​7 nu a variat prea mult față de aspectul și senzația generală a generației anterioare. Acestea sunt ceasuri groase și grele de exterior, iar asta nu se va schimba prea curând.

Există o mână de îmbunătățiri ale designului. Urechile carcasei au fost întărite, iar acum există apărătoare pentru butoane în jurul fiecărui buton fizic pentru a împiedica apăsările accidentale. Toate modelele Fenix ​​7 sunt, de asemenea, puțin mai subțiri decât omologii lor Fenix ​​6.

În funcție de modelul Fenix ​​7 pe care îl alegeți, veți avea fie un afișaj acoperit cu Gorilla Glass DX, Power Glass sau Power Sapphire. Gorilla Glass DX ar trebui să fie suficient de rezistent la zgârieturi pentru majoritatea cazurilor de utilizare, dar nu există niciun concurs: dacă vrei Fenix ​​7 cel mai puțin zgâriet, alege modelul Sapphire Solar.

Vorbind despre rezistența la zgârieturi, alegerea ediției Sapphire Solar vă va oferi un șasiu mai robust. Modelele Sapphire Solar sunt din titan, în timp ce modelele de bază și Solar sunt din oțel inoxidabil.

Dispozitivele Garmin Fenix ​​7 au ecrane transflective cu memorie în pixeli (MIP), la fel ca linia Fenix ​​6. Va trebui să porniți pentru Garmin Epix dacă doriți un afișaj AMOLED . Ecranul MIP standard de pe Fenix ​​7 este încă excelent pentru vizibilitate în aer liber. Vizibilitatea în interior este de obicei destul de bună, dar lentila Sapphire adaugă mai multă reflexie vizibilității ecranului. În interior, m-am trezit să aprind lumina de fundal mai des decât aș face-o cu Fenix ​​6 Pro, care are un ecran Gorilla Glass.

Toate modelele Fenix ​​7 au acum ecrane tactile – o premieră pentru ceasurile Garmin non-AMOLED. Ecranul tactil este receptiv, rapid și ajută la navigarea pe hartă sau la derularea unei liste lungi. Majoritatea utilizatorilor Fenix ​​vor fi deja obișnuiți să navigheze prin apăsări fizice de butoane, dar ecranul tactil este acolo dacă doriți să îl utilizați. Dacă sunteți îngrijorat de apăsările accidentale pe ecran, puteți dezactiva rapid introducerea tactilă prin apăsarea lungă a butoanelor din dreapta sus și din stânga jos. De asemenea, Fenix ​​7 dezactivează automat suportul pentru ecranul tactil în timpul activităților.

Încărcarea solară este o mare problemă pentru gama Fenix ​​7. Singurii fără capacități de încărcare solară sunt modelele de bază Fenix ​​7 și 7S. Panourile solare ale afișajelor sunt mai mari și mai eficiente decât linia Fenix ​​6. Garmin a crescut dimensiunea panourilor cu ~ 54%, dublând practic cantitatea de energie solară pe care ceasul poate prelua.

Încărcarea solară este plăcută, dar majoritatea nu o consideră necesară. În această iarnă rece, din nordul Illinois, sincer, nu am reușit să profit de beneficiile panoului Fenix ​​7 Sapphire Solar. În zilele în care am reușit să ies afară, încărcarea solară a contribuit la longevitatea bateriei, dar nu foarte mult.

Garmin susține că Fenix ​​7 Sapphire Solar poate dura până la 18 zile cu utilizare „normală” sau până la 22 de zile cu încărcare solară. Pentru a atinge acest număr mai mare, ceasul dumneavoastră trebuie să fie afară, la soare, cel puțin trei ore pe zi, în condiții de 50.000 de lux. Acest lucru cu siguranță nu este de nerealizat, dar mă îndoiesc că mulți vor putea atinge aceste cifre. Dacă lucrezi sau petreci mult timp afară fără a folosi GPS-ul, probabil vei putea vedea beneficiile panoului solar de încărcare. Dacă vă petreceți cea mai mare parte a zilei în interior sau nu vă aflați într-o parte deosebit de însorită a lumii, este posibil să nu observați o mare diferență în durata de viață a bateriei.

Interesant este că Fenix ​​7 Sapphire Solar îmi spune exact câte ore lux a realizat ceasul meu în ultimele șase ore și în ultima săptămână. În aplicația Garmin Connect, energia solară este afișată pe o scară de la 0 la 100 – nu lux ore. Bănuiesc că acesta este modul Garmin de a simplifica datele pentru utilizatori. Dacă este complet întuneric, intensitatea solară din aplicație va citi zero. Dacă este extrem de luminos și însorit, este posibil să obțineți o lectură de 100.

Ca întotdeauna, kilometrajul bateriei dvs. va varia. În prezent, am o tendință spre aproximativ 20 de zile de viață a bateriei. Probabil că nu voi îndeplini afirmațiile Garmin pentru 22 de zile, deoarece am senzori suplimentari activați, cum ar fi monitorizarea SpO2 peste noapte. Dacă dezactivați acest lucru sau petreceți mai puțin timp utilizând GPS-ul în mod regulat, nu mă îndoiesc că ați putea ajunge la revendicările Garmin.

Accesați tabelul cu specificații de mai jos pentru a vedea o defalcare și mai aprofundată a bateriei a ceea ce oferă fiecare model Fenix ​​7.

În cele din urmă, Garmin a inclus o lanternă încorporată pe Fenix ​​7X. Sună minunat, iar demonstrațiile pe care le-am văzut îl fac să pară o funcție de siguranță utilă în mod legitim. Din păcate, este disponibil doar pe cel mai mare dispozitiv, așa că oricine are încheieturi medii sau mai mici decât media nu va avea acces la el. De ce trebuie să ai încheieturi mari pentru a obține cele mai bune caracteristici?

Urmărirea sănătății și a fitness-ului: o mulțime de funcții frumoase, unele doar pe Fenix ​​7

Linia Fenix ​​este cea mai bună serie de ceasuri multisport de la Garmin, așa că vă puteți aștepta să vedeți toate funcțiile incluse în Fenix ​​7. Poate urmări zeci de moduri sportive, de la ciclism la ciclism pe pietriș, la schi la boulder și multe altele. Apropo de asta, la seria Fenix ​​7 au fost adăugate antrenamente de înaltă intensitate (HIIT). Anterior, profilul HIIT era doar un mod sport de utilizare generală. Acum, puteți alege între antrenamente HIIT gratuite, AMRAP, EMOM, Tabata sau puteți crea antrenamente personalizate.

Înainte de a ne îndepărta de profilurile sportive, acum este un moment bun să menționăm că Garmin a adăugat în sfârșit posibilitatea de a edita majoritatea funcțiilor de ceas din aplicația însoțitoare. Nu numai că puteți gestiona profilurile sportive din Garmin Connect, dar puteți adăuga/elimina ecrane de date pentru fiecare tip de activitate, puteți repoziționa privirile și puteți efectua orice altă funcție a dispozitivului din aplicație. Anterior, multe dintre aceste setări erau accesibile doar din ceasul în sine, ceea ce făcea dificil să editați ceva la fel de simplu ca o singură pagină de date pentru profilul dvs. de ciclism.

Din păcate, Garmin nu va aduce această actualizare ușoară la ceasurile mai vechi. Un purtător de cuvânt Garmin a declarat  Autorității Android :

Dacă vă puteți gândi la o valoare de sănătate pe care să o urmăriți, există șanse mari ca Fenix ​​7 să o urmărească. Valorile urmărite zilnic includ pași, distanță, calorii in/out, stres (prin variabilitatea ritmului cardiac ), ritmul cardiac activ și în repaus, intensitatea minutelor, etajele, nivelurile de oxigen din sânge, somnul, respirația, ciclurile menstruale și multe altele. Pe lângă acestea, Fenix ​​7 vă poate urmări și vârsta de fitness (o estimare a modului în care sunteți în formă în comparație cu vârsta reală) folosind valori precum greutatea și IMC.

Există, de asemenea, funcția Body Battery de la Garmin, care estimează cantitatea de energie rămasă în rezervor pe parcursul zilei. Garmin și-a actualizat recent algoritmul Body Battery pentru a face mai dificilă obținerea unui scor 100/100 Body Battery. În urma acestei actualizări, am descoperit că Body Battery este destul de precisă cu nivelurile mele generale de energie pe parcursul zilei.

De asemenea, sunt destul de fericit să văd Health Snapshot ajungând la linia Fenix ​​7. Aceasta a fost una dintre caracteristicile noastre preferate ale seriei Venu 2 . Stai nemișcat două minute întregi. Ceasul vă înregistrează ritmul cardiac, oxigenul din sânge, respirația și stresul în acest timp. Veți primi un rezumat PDF al sesiunii dvs., pe care îl puteți partaja cu profesionistul din sănătate, dacă este necesar.

Linia Garmin Fenix ​​7 dispune de senzorul de ritm cardiac Elevate de a patra generație de la Garmin . Am văzut pentru prima dată acest senzor de debut în Venu 2. Revizuirea noastră Garmin Venu 2 a  remarcat că senzorul de ritm cardiac a avut probleme uneori, dar a funcționat bine în cea mai mare parte. Acesta pare să fie cazul senzorului de ritm cardiac al lui Fenix ​​7.

Mai jos este o rulare pe banda de alergare de ~51 de minute cu Garmin Fenix ​​7 Sapphire Solar, Apple Watch Series 6 și curea de piept Polar H10. După cum puteți vedea, există puține variații de la oricare dintre dispozitive pe parcursul întregului antrenament. Totul este bine, în afară de micul blip de la aproximativ 37 de minute.

Senzorul de ritm cardiac nu este întotdeauna de încredere. Am descoperit că Fenix ​​7 se luptă în mod deosebit în timpul activităților în medii reci. Vremea rece restricționează fluxul de sânge, așa că nu este neobișnuit să vezi că senzorii de ritm cardiac de la încheietura mâinii se clătesc în aceste circumstanțe. Chiar și așa, Apple Watch Series 6 a reușit să țină pasul cu cureaua de piept Polar H10 foarte bine în timpul călătoriei de ~50 de minute, pe care o puteți vedea mai jos.

Garmin Fenix ​​7 vs Polar H10 vs Apple Watch Series 6 vs Coros Vertix 2 alergare în aer liber cu date de ritm cardiac
Jimmy Westenberg / Autoritatea Android

În general, am considerat că senzorul de ritm cardiac al lui Fenix ​​7 este acceptabil, dar nu la fel de fiabil ca alții. Când am revizuit Venu 2 anul trecut, am sperat că Garmin își va actualiza algoritmii pentru a lua în considerare unele dintre aceste erori, dar, din păcate, încă văd modele pe Fenix ​​7 care au fost introduse cu Venu 2.

Indiferent, Garmin acceptă hardware-ul terță parte pentru senzori de ritm cardiac, astfel încât să poți difuza oricând senzorul de ritm cardiac pentru cureaua de piept sau brațul tău dacă ai nevoie de date mai precise.

Noi funcții de navigare și de urmărire a locației abundă pe linia Fenix ​​7. Toate dispozitivele Fenix ​​7 acceptă acum Beidou și celelalte sisteme de navigație majore : GPS, GLONASS, Galileo și QZSS.

Cu toate acestea, vestea cea mare este că anumite dispozitive Fenix ​​7 includ suport GNSS multi-bandă. Este o mare problemă pentru precizia generală a GPS-ului, dar este disponibil doar pentru modelele Sapphire Solar. Garmin chiar te face să plătești pentru acele funcții suplimentare.

GNSS cu benzi multiple permite ceasului să acceseze mai multe frecvențe de satelit simultan. Dacă, de exemplu, o anumită frecvență este obstrucționată și modul cu mai multe frecvențe este activat, ceasul dvs. va putea extrage informații despre locație de la o altă frecvență pentru a vă oferi rezultate mai precise, în zone care ar fi putut reprezenta anterior o provocare.

Dacă acest lucru sună un clopoțel, asta se datorează faptului că Coros a debutat exact această caracteristică pe Vertix 2 la sfârșitul anului trecut. Așa că, cu un Vertix 2 la încheietura mâinii drepte și un Fenix ​​7 Sapphire Solar în stânga, am ieșit pentru o drumeție lungă și rece. Vezi mai jos.

De-a lungul acestei excursii, Fenix ​​7 și Vertix 2 s-au urmărit unul cu celălalt destul de precis. În afară de una sau două mici zone cu probleme, datele lui Fenix ​​7 au fost perfecte cu Vertix 2 și au urmat cu exactitate calea. Aceasta a fost o excursie provocatoare pentru toate dispozitivele – era înnorat și a existat o acoperire puternică de copaci pe aproape întregul traseu.

Imaginea de mai sus arată Fenix ​​7 și Vertix 2 în mijlocul căii, exact unde ar trebui să fie, în timp ce Apple Watch Series 6 și Garmin Venu 2 s-au îndepărtat în acest moment. Acesta a fost cazul în cea mai mare parte a drumeției. Felicitari, Garmin.

Rețineți că trebuie să activați manual noile setări de satelit la nivel de dispozitiv sau pe bază de activitate. Este posibil ca GNSS cu mai multe benzi să nu fie activat în mod implicit când primiți dispozitivul.

Garmin a adăugat și hărți Topo Active la seria Fenix ​​7. Modelele Sapphire Solar sunt livrate cu hărți pentru regiunea de unde ați achiziționat dispozitivul. Sapphire Solar Fenix ​​7 este o unitate din America de Nord, care are deja instalate hărțile Garmin pentru America de Nord. Dacă regiunea pe care o căutați nu este instalată, le puteți descărca gratuit de pe Garmin.com.

Totuși, sunt preinstalate doar pe modelele Sapphire Solar. Puteți încă descărca hărți globale pe standard sau Solar Fenix ​​7, dar va trebui să o faceți manual. De asemenea, Fenix ​​7 standard are doar 16 GB de stocare în comparație cu 32 GB de la Solar și Sapphire Solar, așa că fiți atenți la câte hărți descărcați.

Două noi funcții de antrenament și-au făcut drum spre seria Fenix ​​7, pe lângă funcțiile PacePro și Garmin Coach existente ale companiei. Primul se numește rezistență în timp real . În timpul unei alergări sau a unei plimbări cu bicicleta, vă puteți vedea nivelul de efort în timp real. Datele sunt împărțite în două categorii: rezistență potențială și rezistență actuală. Rezistenta actuală estimează cât timp poți continua să alergi sau să mergi cu bicicleta la nivelul de intensitate actual. Rezistența potențială estimează nivelul general de rezistență și se epuizează lent pe parcursul activității.

Folosind acești doi indicatori, ar trebui să puteți monitoriza dacă vă exersați sau nu. Sau, dacă descoperi că rezistența ta rămâne mai mare decât te-ai așteptat în timpul activității tale, te-ai putea împinge puțin mai mult decât ai fost.

Funcționează bine în practică. Va trebui să-l adăugați ca pagină de date la profilul dvs. sportiv de alergare sau plimbare cu bicicleta înainte de a vă începe activitatea. În timpul unei alergări, am alergat într-un ritm în primele trei mile pe care nu l-aș fi putut ține pentru restul alergării. Desigur, nu mi-am dat seama de asta până nu am verificat pagina de rezistență în timp real, moment în care am văzut că nivelul de rezistență mi se epuizează la un nivel înfricoșător. Așa că am decis să încetinesc lucrurile.

După ce ați terminat activitatea, puteți găsi datele de rezistență în aplicația Garmin Connect. Datele de rezistență sunt afișate în procente potențiale de început și potențiale de sfârșit. Dacă atingeți graficul de rezistență, vă puteți suprapune ritmul cardiac, ritmul, starea de performanță sau alte valori pentru a vedea cum v-au afectat rezistența.

Majoritatea ceasurilor Garmin estimează cât timp îți va lua să mergi cu bicicleta sau să alergi pe anumite distanțe, cum ar fi un 5K, 10K sau semimaraton. Folosește VO2 max și istoricul antrenamentului pentru a-ți prezice timpul de cursă. Noul predictor vizual de cursă al lui Fenix ​​7 adaugă un grafic de tendințe acestor pagini de date. Acest lucru face mult mai clar spre ce oră ai tendința, astfel încât să te poți simți mai bine pregătit pentru ziua cursei.

Odată ce ziua cursei se apropie, puteți folosi noua funcție Up Ahead a lui Fenix ​​7 pentru a înțelege ce puncte de control notabile vin și când. Puteți vedea valori importante, cum ar fi timpii partajați și distanța sau altitudinea în anumite puncte de-a lungul cursei. Up Ahead va afișa și stații de apă și de prim ajutor.

Majoritatea procesului este manual; va trebui să setați marcatori de puncte de referință pe o anumită rută în Garmin Connect, apoi să transferați acele date pe ceas. Garmin Connect face procesul suficient de ușor pentru a atribui diferite puncte de referință diferitelor puncte de pe traseu. După ce ceasul a sincronizat traseul, începeți activitatea. Pe pagina de date Up Ahead, veți vedea distanța până la următoarele câteva puncte de referință și veți primi o notificare după ce ați depășit unul.

Urmărirea somnului pe Garmin Fenix ​​7 a fost comparabilă cu alte dispozitive portabile. În cele mai multe nopți, Fenix ​​7 a putut să-mi urmărească cu precizie etapele de somn (ușoară, profundă și REM) și să o remarce când eram treaz sau făceam o pauză la baie. Informațiile s-au potrivit bine cu Fitbit Sense , un dispozitiv pe care îl consider unul dintre cele mai precise trackere de somn pe care le puteți cumpăra.

Garmin vă oferă, de asemenea, un scor de somn bazat pe calitatea dvs. generală. Din experiența mea, scorul de somn al Garmin s-a aliniat bine cu estimările scorului de somn de la Fitbit.

După cum am menționat, linia Garmin Fenix ​​7 urmărește și nivelul de oxigen din sânge cu monitorul său SpO2 . Îl puteți seta să înregistreze toată ziua, în timpul somnului sau numai manual. L-am pus pe al meu să alerge peste noapte pentru a căuta semne potențiale de apnee în somn. Cu toate acestea, monitorul SpO2 al lui Fenix ​​7 nu este certificat CE sau FDA, deci nu trebuie tratat ca un dispozitiv medical.

În iunie 2022, Garmin a anunțat versiunea software 8.37 pentru seria Fenix ​​7, care a adăugat noi funcții pentru antrenorii de forță și interval și utilizatorii contorului de putere pentru biciclete. Mai mult de o duzină de remedieri ale caracteristicilor ceasului au făcut, de asemenea, o reducere. A văzut o altă actualizare (10.33) în octombrie 2022, care a adăugat caracteristica zilnică de rezumat a sănătății Raport de dimineață.

Caracteristici smartwatch: o experiență familiară

Garmin introduce în mod regulat noi funcții pentru smartwatch-urile sale, dar cele mai bune nu sunt disponibile pe Fenix ​​7.

Recent, compania a adus asistent vocal și suport pentru apeluri Bluetooth la Venu 2 Plus, făcând dispozitivul mult mai mult un smartwatch decât oricând. Din păcate, niciuna dintre aceste caracteristici nu este acceptată pe liniile Fenix ​​7 sau Epix. Garmin a spus  Autorității Android că există șanse ca funcțiile să ajungă într-o zi pe linia Fenix/Epix, dar depinde de cât de populare devin printre utilizatori.

O caracteristică a liniei Fenix ​​7 preluată de la Venu 2 Plus este capacitatea de a accesa rapid valorile de pe cadranul ceasului. De exemplu, dacă cadranul ceasului are un grafic al ritmului cardiac, puteți apăsa lung acea zonă de pe afișaj pentru a accesa cardul ritmului cardiac – nu este nevoie să parcurgeți lista de priviri pentru a o găsi.

În altă parte, Fenix ​​7 oferă o experiență software familiară dacă ați folosit orice alt ceas Garmin în trecut. Puteți primi notificări de pe smartphone și puteți răspunde la ele cu mesaje conservate. Există, de asemenea, 32 GB de spațiu de stocare pentru fișierele muzicale, ceea ce este suficient pentru un ceas inteligent. De asemenea, este compatibil cu multe servicii populare de streaming muzical, cum ar fi Spotify și Amazon Music.

O nouă caracteristică a seriei Garmin Fenix ​​7 se numește Connect IQ on-device. Acest lucru pune o versiune limitată a magazinului de aplicații Connect IQ chiar pe ceas. Este una dintre acele caracteristici care sună mai bine decât este de fapt. Interfața ceasului este destul de lentă, iar instalarea aplicațiilor durează câteva minute mai mult decât mi-aș dori. De asemenea, vă limitează să răsfoiți o mână de aplicații recomandate în loc să navigați prin întregul magazin Connect IQ. Este mult mai bine să folosești Connect IQ pe smartphone-ul tău.

Fenix ​​7 acceptă funcții de siguranță vechi, cum ar fi detectarea incidentelor și LiveTrack. Dacă ceasul detectează că ai căzut, poate anunța unul dintre persoanele de contact în caz de urgență. Veți avea nevoie de un telefon în apropiere pentru a utiliza această funcție, totuși, astfel încât cei cărora le place să-și lase telefoanele acasă nu au noroc. În mod ciudat, Garmin nu a adus încă conectivitate LTE la linia Fenix.

După cum am menționat, Garmin a adăugat posibilitatea de a schimba multe dintre setările ceasului din aplicația pentru smartphone Connect. Aceasta include o nouă pagină de setări pentru modul Sleep, care vă permite să setați un program de somn, să schimbați setările pentru iluminarea de fundal și ecranul tactil și chiar să setați un cadran unic pentru ceas când se activează modul de somn.

Valoare și concurență

Dispozitivele Fenix ​​au fost întotdeauna scumpe, iar Fenix ​​7 nu este diferit. Prețurile variază de la 699 USD și merg până la 999 USD, în funcție de dimensiunea ceasului și dacă are sau nu încărcare solară sau un ecran de safir. Alegerea este cu siguranță un punct forte pentru gama Fenix ​​7. Aș spune că Fenix ​​7/7S de bază ar putea fi cea mai bună valoare. Încărcarea solară nu este necesară și nu toată lumea are nevoie de un ecran de safir. Dar aceste caracteristici sunt acolo dacă nu te deranjează să plătești sute de dolari în plus.

Garmin are și linia Epix ( 899 USD ), care este în esență un Fenix ​​7 cu un afișaj AMOLED. Este mai scump, dar mulți oameni ar fi dispuși să plătească pentru un dispozitiv Fenix ​​cu un ecran mai bun.

Cu toate acestea, dacă sunteți pe gardul cu privire la linia Fenix ​​7, există o mulțime de alternative viabile acolo. Cea mai bună alternativă la Garmin Fenix ​​7 la care ne putem gândi este seria Fenix ​​6 ( 599 USD ). Fenix ​​6 vine în trei dimensiuni și există opțiuni pentru încărcare solară și ecrane din safir. Puteți găsi în mod regulat dispozitive din seria Fenix ​​6 la vânzare și până la pragul de 500 USD.

În plus, o cantitate destul de mare de funcții Fenix ​​7 vin pe Fenix ​​6. Garmin spune că va aduce următoarele dispozitive din generația anterioară: Ski View hărți de schi, Health Snapshot, detectarea alergării/plimbării/standului, HIIT 2.0 și controale la fața locului pulsului. Noile profiluri de activitate care vin pe Fenix ​​6 includ curse de aventură, windsurfing, kite surfing, tenis, pickleball, paddle, snowshoe, eBike, eMTB, ciclism rutier, ciclism montan, ciclism în interior, ciclism cu pietriș, ciclocross, navetă și ciclism de tur.

Review Garmin Fenix ​​7: Verdictul

Actualizările adăugate de Garmin la linia Fenix ​​7 sunt importante, dar probabil inutile pentru majoritatea utilizatorilor. Încărcarea solară va ajuta anumite persoane să obțină mai multă durată de viață a bateriei ceasurilor lor. GNSS multi-bandă s-a dovedit a fi util în testarea noastră, dar din nou, nu este revoluționar. Suportul pentru ecranul tactil este un plus binevenit și am putut vedea acest lucru legănând pe unii oameni să cumpere Fenix ​​7 față de un dispozitiv concurent.

Actualizările minute nu sunt totuși un lucru rău. Noile caracteristici și ajustări adăugate de Garmin la linia Fenix ​​7 sunt o dovadă a situației în care seria Fenix ​​a fost deja cu Fenix ​​6. Garmin urmărește rafinament, nu revoluție.

Seria Fenix ​​a reprezentat întotdeauna ce este mai bun din ceea ce Garmin are de oferit. În cazul lui Fenix ​​7, această idee încă ține apă. Dacă aveți bani de cheltuit, veți obține un ceas multisport excelent, cu o durată lungă de viață a bateriei și mai multe moduri sportive decât la care puteți agita un băț.

Vremurile, totuși, se schimbă și nu sunt sigur dacă seria Fenix ​​7 va rămâne ceasul multisport pentru totdeauna. Se pare că Garmin investește mai mult în dispozitive cu afișaje AMOLED, așa că pregătiți-vă pentru ca linia Epix să joace un rol mai important în portofoliul companiei de acum înainte. Am văzut Garmin cu toporul liniei Vivoactive în favoarea seriei Venu. Este posibil ca linia Fenix ​​7 să aibă aceeași soartă. Dar asta e o poveste pentru altă dată.

 


Publicat

în

de către

Etichete:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *